top of page

Bijgewerkt op: 30 mrt. 2022

Nieuwe hakselaars en versnipperaars met stage v-motoren


De firma Thomas uit Merchtem werd opgericht in 1931 als herstelbedrijf van landbouwvoertuigen. Het bedrijf groeide intussen uit tot een gerenommeerde distributeur van nieuwe en tweedehandse land- en tuinbouwmachines. In de loop der jaren legden ze zich meer en meer toe op machines voor tuin en park. Hun klantenbestand bestaat, naast de landbouwsector, vooral uit tuinaannemers, openbare groendiensten, de paardensector en verantwoordelijken voor sportcentra en golfterreinen.Timberwolf, een merk van wereldfaam


De firma Thomas verdeelt de performante machines van Timberwolf, waaronder een reeks performante hakselaars en versnipperaars. Timberwolf is al ruim 30 jaar toonaangevend in de sector. Met hun doorgedreven onderzoeks- en ontwerpproces blijven ze nieuwe prestatieniveaus en kwaliteitsnormen stellen voor de hele sector. Timberwolf heeft intussen zwaar geïnvesteerd in machines die voldoen aan de lage-emissienormen.


Nieuwe normen, nieuwe machines


Tot hun recentste ontwikkeling behoort een nieuw en krachtig gamma hakselaars en versnipperaars met emissievriendelijke Stage V-motoren. Deze motoren zijn sinds 2020 verplicht en zullen stelselmatig de meer vervuilende Stage III en IV motoren vervangen. Zo kan voldaan worden aan de EU Stage V-emissienormen. Ook op dit vlak neemt Timberwolf een leidinggevende rol op zich.TW 230HB


Deze compacte maar performante houtversnipperaar is voortaan beschikbaar met twee emissievriendelijke motoren: een B&S Vanguard V tweecilinder benzinemotor of een Kubota V1505 dieselmotor. De machine beschikt over een hydraulische invoer van 230 x 160 mm en een geremd snelverkeer wielstel. Door zijn laag eigen gewicht (minder dan 750 kg) volstaat een rijbewijs B om ermee te mogen werken. De mogelijke doorvoer bedraagt ruim 5 ton per uur. Hiermee is deze versnipperaar een betrouwbare en krachtige allrounder voor de veeleisende professional.


TW 280PHB


Dit is het grote broertje van de TW230HB. De machine heeft een invoeropening van 280 X 210 mm, een verwerkingscapaciteit van ruim 7 ton per uur en een Stage V Kubota WG1605 benzinemotor.


TW280VGTR


Deze extreem performante versnipperaar met Stage V Kubota WG1605 benzinemotor beschikt over een groter rupsonderstel dan de TW280 FTR en is bovendien uitgerust met een WolfTrack variabel gradiëntvolgsysteem.


TW230VTR


Wie ‘off road’ moet werken, kiest best voor een Timberwolf versnipperaar op rupsonderstel. Dit type kan tot 16 cm rondhout aan. Het rupsonderstel beschikt over twee snelheden. Dankzij de hydraulisch verstelbare rupsen kan het model TW230 VTR door openingen van slechts 80 cm. Daarmee is deze versie ideaal voor plekken die anders moeilijk te bereiken zijn. Ook dit type werd recent uitgerust met twee nieuwe en emissievriendelijke motoren: een B&S Vanguard V benzinemotor en een Kubota V1505 dieselmotor.


TW280FTR


Dit is het grote broertje van de TW230VTR. De machine met geweldige offroad-capaciteiten heeft een invoeropening van 280 X 210 mm, een verwerkinscapaciteit van ruim 7 ton per uur en een Stage V Kubota WG1605 benzinemotor.


Deze extreem performante versnipperaar met Stage V Kubota WG1605 benzinemotor beschikt over een groter rupsonderstel dan de TW280 FTR en is bovendien uitgerust met een WolfTrack variabel gradiëntvolgsysteem.

Met deze nieuwste ontwikkelingen levert Timerwolf eens te meer het bewijs dat mens- en milieuvriendelijk werken helemaal niet ten koste hoeft te gaan van kracht en performantie..“Timberwolf heeft de laatste jaren zwaar geïnvesteerd in machines die voldoen aan de lage-emissienormen”


Comments


bottom of page